Seguim processos molt artesanals, plantem a primers de setembre, recollim les flors des de mitjans d’octubre fins a mitjans de novembre, cada dia cal collir de bon matí i a la tarda treure’n els brins de la flor (desbrinar). La planta tot seguit entra en fase de vegetació durant tot l’hivern. A la primavera s’assequen les fulles i la planta entre en repòs vegetatiu fins finals d’estiu i així torna a fer el cicle. Mantenim el cultiu 4 anys i després l’aixequem per replantar a altres camps. Requereix sols que drenin molt bé, per tant no vol sols argilosos i règims de pluges habituals mediterranis.
El projecte comença el 2008 però el 2011 vàrem decidir promoure el conreu a petites explotacions agràries, majoritàriament familiars, per assolir, a poc a poc, la consolidació del projecte amb més producció de l’espècie i comercialitzar-la conjuntament sota una sola marca Aromis de la Conca. A hores d’ara som 25 productors de la Conca de Barberà, la Segarra Baixa i comarques veïnes.
El procés d’assecatge dels brins segueix un protocol, comú per a tots els productors, per garantir unes característiques organolèptiques el més homogeni possibles, malgrat la diversitat de zones de producció, i que han estat testades i analitzades per tal que el producte ofert tingui una qualitat contrastada.