El safrà:
El safrà combina els sabors i aromes de la brisa marina, l’herba dolça i seca i un toc de metall rovellat.
El safrà té tres components principals que li donen el sabor amargant (pirocrocina), el color ataronjat (crocina), i l’aroma (safranal)
Safrà i salut:
El safrà, a més de potenciar el sabor i aroma dels nostres plaers culinaris, és una eina de salut que, entre altres, estimula la gana, afavoreix la digestió, ajuda la menstruació, afavoreix la circulació, ajuda a combatre trastorns nerviosos. Però sempre a petites dosis, molt menys del gram diari.
El safrà a la cuina:
A la cuina se sol combinar amb ingredients dolços com l’arròs, el pa, el peix, les patates, la coliflor o les mongetes; també amb altres sabors amargants com les ametlles o l’escorça de llimona i especialment harmoniós amb altres ingredients florals dolços o amargs, com la rosa.
Consells d’ús:
El safrà com a condiment combina amb molts ingredients culinaris i una gran varietat de plats, els més comuns o millor coneguts són l’arròs, la pasta i el peix, però un pollastre o la combinació d’un bistec de vedella marinat amb safrà poden sorprendre el més exquisit dels paladars.
Dosificació recomanada a la cuina (0.5 g de safrà Aromis són uns 200 brins):
- Plats salats en general (4/5 brins/plat)
- Plats de pasta o arròs (15 brins/250 g)
- Salses (3/6 brins/plat)
- Plats dolços o té (3 brins/plat)
- Postres (15/20 brins/litre de llet)
- Pans i pastissos (3 brins/pers.)
- Confitures, melmelades… (45 brins/kg fruita)