Sota la denominació de Del marge a la cuina aquest 2023 Aromis ha realitzat el cicle d’activitats de difusió de la cultura gastronòmica de la Conca de Barberà a través de productes agroalimentaris tradicionals.
En primer lloc es va realitzar una fase de coneixement de plantes que tenim a l’entorn i que els nostres avantpassats usaven tant a la cuina com per a fins medicinals. Es va preparar una activitat que recorria l’entorn de la finca anomenada Espai Aromis i s’acabava amb un taller de cuina i tast amb els productes recol.lectats.
Més endavant, durant el cicle de cultiu del safrà, es van preparar i realitzar dues activitats consistents en el coneixement de conreu i la seva aplicació, una vegada obtingut el condiment, a la cuina, mitjançant taller i tast.
El cicle de conreu, i en concret la recol.lecció del safrà coincideix amb la recol.lecció de l’oliva, i donat que a l’Espai Aromis hi ha oliveres, es va aprofitar també per fomentar el coneixement del seu procés al llarg dels seus periodes de conreu.
En definitiva, unes experiències que s’afegeixen a l’interés continuat, des de fa anys, d’Aromis en promoure el coneixement d’una cultura agro-gastronòmica que forma part, indubtablement, del llegat d’una tradició cultural dels nostres territoris.
Tot el programa ha comptat amb el suport de la Diputació de Tarragona i la col.laboració de Montblanc Medieval