Del marge a la cuina
Sota la denominació de Del marge a la cuina aquest 2023 Aromis ha realitzat el cicle d’activitats de difusió de la cultura gastronòmica de la Conca de…
Our project stems from the excitement to produce saffron in the Conca de Barberà region again, as it used to be from medieval times on. Saffron from the Baixa Segarra, traded in Santa Coloma de Queralt and produced mainly in Rocafort de Queralt, was considered one of the best and most expensive in the world thanks to its aromas and flavours.
We have motivated more than twenty farmers to plant and harvest saffron, the so-called one-day flower, with the passion to make ours the best saffron.
The same passion that inspires us to love our land and its products.
We use saffron in our rice. That’s the good luck to have the best saffron in the world, proximity cook, km 0.
Ramon MartíEl Llagut, de Tarragona
Saffron is a basic product in Slow Food cuisine, especially when we can have it in proximity, made by our friends farmers in the Conca.
Xavier FabraLa Quinta Forca (Casafort - Nulles)
Sota la denominació de Del marge a la cuina aquest 2023 Aromis ha realitzat el cicle d’activitats de difusió de la cultura gastronòmica de la Conca de…
Durant el 2021 AROMIS ha realitzat una campanya d’accions per tal de difondre la cultura i la etnologia del safrà a la Conca. En aquest sentit es…
Saffron, en anglais. Il est appelé une actrice américaine américanisée, Morgana, très beau – pas vrai? – et qui accumule une filmographie qu’il a réuni. A l’origine…