- Per a aquesta recepta es dessala el bacallà fins al punt òptim de sal. En una cassola s’escalfen 150 ml d’oli d’oliva sense que arribi a bullir. S’hi afegeixen 3 grills d’all pelats i lleugerament esclafats, i brins de safrà. Sempre fregant el punt d’ebullició, es cuina durant 30′.
- Un cop acabat el procés, es deixa refredar (idealment, fins al dia següent). Per elaborar la mussolina es prepara una maionesa amb la mescla feta anteriorment: s’aboca a un got de batedora juntament amb un ou, unes gotes de suc de llimona i un polsim de sal. Es tritura fins a aconseguir la maionesa de safrà.
- Es preescalfa el forn a 180 ºC per dalt i per baix. En una safata de forn es disposa el bacallà (amb la pell a sota) untant la part superior amb la maionesa de safrà. Al seu costat s’hi disposen tomàquets tallats per la meitat (també es poden untar amb mussolina). S’introdueix la safata al forn durant 20′ aproximadament (el temps dependrà de la mida de la peça de bacallà i es retirarà quan la mussolina estigui daurada).
Se serveix untant el plat amb una pinzellada de la mussolina.
RECEPTA I FOTOS JORDI GARCIA (Fotògraf gastronòmic. BCN)