By using our website, you agree to the use of our cookies.

Aromàtiques

Projecte Aromàtiques

El 2008 iniciem el projecte aromàtiques amb els objectius de:

  • Experimentar en el cultiu ecológic de diverses espècies de plantes aromàtiques, medicinals i condimentàries i l’elaboració de productes a partir d’elles.
  • Experimentar en el cultiu ecològic de plantes útils (alimentàries, tintòries, tèxtils, industrials…) en extensiu com a cultius complementaris o substitutoris parcialment als tradicionals excedentaris.

Del primer objectiu tenim una mitja hectàrea repartida en dues finques situades a Montblanc i la Guàrdia dels Prats, on tenim petites parceles de cultiu ecològic de sàlvia, sajolida, orenga, menta, marialluïsa, espígol, farigola, tarongina, estragó i alfàbrega. A la finca de la Guàrdia dels Prats situada a la partida de la Costa tenim una hectàrea de bosc certificada ecològica on practiquem recol.lecció silvestre de romaní, farigola, orenga i estragó. Amb aquests productes i la seva destil.lació, oli procedent d’unes oliveres centenàries amb certificació ecològica que disposem a finques de la Guardia dels Prats i Montblanc i vinagre ecològic d’un celler de proximitat, amb el qual col.laborem, tenim al mercat condiments amb oli d’oliva verge extra i aromàtiques, vinagres condimentaris amb aromàtiques i unes barrejes en pols d’herbes aromàtiques i en algun cas amb sal per condimentar, tot sota la marca AROMIS de la Conca.

Del segon objectiu hem fet proves amb diverses espècies de plantes umbelíferes com anís verd, fonoll dolç, coriandre, anet i angèlica. De tots hem pogut deduir que l’anet podria esdevenir una alternativa viable als cultius de cereal. Tot i així cal encara fer més proves i estudiar-ne més a fons la seva viabilitat als mercats potencials.